Teak dekksbelegg til Brim Explorer

OceanTec er tildelt oppdraget med å levere syntetisk teak dekksbelegg til turist-katamaranen Brim Explorer som er under bygging av Maritime Partner for Brim Holding AS.

Bilde: Hareide Design Norway

Bilde: Hareide Design Norway

Dekksbelegget skal legges på alle utvendige dekk og vil sammen med det spektakulære designet til Einar Hareide medvirke til å gi passasjerene en eksklusiv opplevelse.

Fartøyet får et elektrisk fremdriftssystem, hvor vekt er en kritisk faktor for ytelsen. OceanTec har derfor satt sammen et system med ekstra lav vekt, samtidig som de lyddempende egenskapene i størst mulig grad beholdes for ikke å skremme dyrelivet unødig med lyden av harde sko mot dekk.

Brim Explorer skal etter planen settes i drift høsten 2019 og vil operere i Lofoten om sommeren og fra Tromsø i vintersesongen.

«Dette prosjektet betyr mye og er svært spennende for oss å få være med på. Vi har stor respekt for gründerne Agnes og Espen som står bak Brim Explorer. Det er inspirerende at de tør å satse og har klart å realisere dette fartøyet» sier Salgssjef Elisabeth Tuvnes. 

Brim Holding AS ble etablert i 2017 av Agnes Árnadóttir og Espen Larsen-Hakkebo. De ønsker med dette prosjektet å tilby turister et mer spesialisert og miljøvennlig alternativ når hav og fjord skal oppleves. I dag benyttes stort sett eldre fiskebåter og ombygde ferjer til slike formål, mens fokuset på bærekraftig turisme øker.

Dekksystemet vil bli bygget opp basert på produkter fra Mapei, som har høgt fokus på grønne verdier og bærekraft. Dette passer godt sammen med verdiene til Brim Explorer. Mapei har mer en 80 års erfaring og er lokalisert verden rundt med 73 fabrikker og mer enn 5000 produkt i katalogen. Maritim administrasjon og produksjon foregår i Milano, Italia.